Aandacht | Vertrouwen | Verbinding

Menu

Over Laetitia

Mijn naam is Laetitia Schillemans en ik ben gespecialiseerd verpleegkundige oncologie en palliatieve zorg. Ik heb veel werkervaring opgedaan in verschillende ziekenhuizen en in de wijkzorg en vandaaruit ook in woonzorgcentra en verpleeghuizen. Vanuit de wijkverpleging bij een grote thuiszorgorganisatie  heb ik afgelopen tien jaar vele honderden mensen en hun naasten mogen begeleiden voor korte of langere tijd. Een stukje mee op lopen tijdens diagnose en behandeling van ziekte of tot aan het eind van het leven.

De kwetsbaarheid, de ontreddering, waarin iemand met een levensbedreigende aandoening zich bevindt, raakt mij. Er op zo’n moment echt voor iemand kunnen zijn met oprechte aandacht en het bieden van veiligheid, waardoor iemand weer in zijn kracht kan komen, is een waardevol onderdeel van mijn werk. Ik ben altijd diep onder de indruk van de veerkracht en de moed die mensen tonen.

De naam van mijn bedrijf is Hart voor Palliatieve Zorg. Ik werk vanuit mijn hart.

Alles wat aandacht krijgt groeit.

Vanuit vertrouwen het ‘aan’ gaan en in verbinding één zijn.

Ik werk volgens de richtlijnen palliatieve zorg www.pallialine.nl.

Naast mijn werk als verpleegkundige heb ik mij ook altijd verdiept in complementaire zorg. Ik heb vele cursussen, workshops, opleidingen gevolgd op het gebied van complementaire zorg en zelfontwikkeling. Ik beoefen al meer dan 30 jaar yoga. Ik blijf mij zelf voeden door scholing, bijeenkomsten en symposia en ook als ik zelf cursussen of workshops verzorg leer ik enorm veel van de ontmoetingen die ik heb.

Daarnaast  vind ik het fijn om in de natuur te zijn: hardlopen, koude training van Wim Hof en wandelen in de bergen.

Tijdens mijn opleidingen heb ik veel geleerd over palliatieve zorg en veel van wat ik ben tegen gekomen ervaar ik als waardevol. Er zijn enkele boeken en denkbeelden die mij geraakt hebben en vooral mijn visie mede bepaald hebben.

  • En wat nu? Mogelijkheden voor een waardevolle tijd,  Eveline Tromp-Klaren
  • Tot op het bot,  Jean Shinoda Bolen
  • Het licht van afscheid, Christine Longaker
  • Erhard Weiher, Der Dreipass ein gotische ornament als symbol der seelsorge

Aangesloten bij

Relevante opleidingen

Je hart kent alle antwoorden, dus richt daar al je aandacht op. Dat is de eerste stap die je kunt zetten.

Deepak Chopra

Hart voor Palliatieve Zorg

3768 GN Soest
06-28 65 49 26
laetitia@hartvoorpalliatievezorg.nl

Contact