Aandacht | Vertrouwen | Verbinding

Menu

Complementaire Zorg

Complementaire zorg is aanvullende zorg. Hier kan je gebruik van maken naast je reguliere behandelingen. Tijdens individuele begeleiding kan ik gebruik maken van één of meerdere onderstaande technieken, net wat bij jou past.

Aroma zorg

In de palliatieve zorg werkt aromazorg vooral bij het verlichten van klachten en ongemakken en het zorgt voor een veilige, troostende sfeer. Geuren spelen een belangrijke rol in de waardering van onze omgeving. Ze zijn via ons limbische systeem verbonden met emoties en herinneringen.

Heb je last van vermoeidheid, angst, stress, misselijkheid of slecht slapen, dan kan aromazorg verlichting bieden. Aroma zorg wordt toegepast via de luchtwegen en de huid.

Ik werk met etherische oliën. Eerlijke, pure 100% natuurlijke oliën afkomstig van bloemen, planten, kruiden en bomen. Deze oliën hebben allemaal een unieke en diepe werking op lichaam en geest. De plant maakt deze etherische olie zelf aan om zichzelf te beschermen tegen ziekteverwerkers, zoals bacteriën en schimmels. Ik kan een inhaler maken afgestemd op jouw klachten en voorkeur. Deze inhaler kan je dan zo vaak als wenselijk gebruiken. De etherisch olie kan toegevoegd worden aan een basisolie en gebruikt worden voor een voet- of handmassage. Ook kan de olie verdampt worden ter ondersteunen van een geleide visualisatieoefening of ademhalingsoefening.

Ademhalingsoefening

Ademhalingsoefeningen helpen je om te ontspannen en tot rust te komen. Adem en energie zijn met elkaar verweven. Je ademhaling heb je altijd bij je en kan je ondersteunen om grip te houden bij situaties die je raken.

Reiki

Het woord Reiki betekent Universele levensenergie. Met eenvoudige handposities die ik over de kleding heen op het lichaam leg, breng ik energie over. Het is absoluut onschadelijk, jouw lichaam neemt zelf wat het nodig heeft. Het is ondersteunend aan de reguliere medische behandelingen. De Reiki kan verlichting van je klachten geven, brengt energieën in het lichaam in balans en vitaliseert de levenskracht. Het werkt ontspannend en rustgevend.

“Maak je alleen vandaag geen zorgen”

Reiki grondlegger Mikaomi Usui

Geleide visualisatie oefening

Als je veel ongemakken ervaart, pijn hebt, je onrustig en gespannen voelt en je stelt je een prettige ontspannen situatie voor, dan kan het lichaam daar ook op reageren met een ontspanningsreactie. Bovendien wordt de aandacht afgeleid van de negatieve gevoelens van angst en spanning door in gedachten naar een situatie te gaan die je associeert met positieve gevoelens.
Via de geleide visualisatie nodig ik je uit om in gedachten naar een situatie of een plek te gaan waarin je je zeer prettig hebt gevoeld of zou voelen; je stelt je die situatie dan levendig voor met behulp van alle zintuigen: hoe ziet die plek eruit, hoe voelt het, wat is er te ruiken, te horen, etc.

Affirmatie

Affirmaties zijn positieve teksten die je in gedachten of hardop tegen jezelf kan zeggen. Het zijn kort geformuleerde krachtzinnen waarin precies staat wat je wilt denken. Het betekent bevestigen.

Met affirmaties kun je je gedachten positief beïnvloeden om je zelfvertrouwen te vergroten en rust in je hoofd te krijgen. Persoonlijke affirmaties bedenk en maak je zelf. Ze bevatten precies de woorden die jou goed doen en rust en kracht geven. Ik kan je ondersteunen in het zoeken naar wat voor jou de juiste krachtzinnen zijn die werken.

Je hart kent alle antwoorden, dus richt daar al je aandacht op. Dat is de eerste stap die je kunt zetten.

Deepak Chopra

Hart voor Palliatieve Zorg

3768 GN Soest
06-28 65 49 26
laetitia@hartvoorpalliatievezorg.nl

Contact